Utak fejlesztése, karbantartása

„Járható utakon”

Pócsmegyer-Surány közúthálózata és annak minősége jelentősen eltérő a két településrész viszonylatában. Régi „Surányiként” büszkén meséljük, hogy nálunk akár mezítláb is le lehet menni a strandra a homokot rugdosva, ugyanakkor az itt élők tudják, hogy esős időben térdig gázolunk a sárban, a gyerekek cipőt cserélnek a buszmegállóban, hogy ne kelljen szégyenkezniük az iskolában. Hosszabb csapadékmentes időszakban egy 20 km/h sebességgel közlekedő autó által felvert por beteríti a kerteket és a békés sétákat ‒ pedig a legtöbb autós óvatos. Az autóval közlekedők gödörről-gödörre lavíroznak, kerülgetve a kimagasló csatornafedeleket, az útra benőtt ágakat.

Hogy ki milyen utakat szeretne, nyilván élethelyzet és lehetőség kérdése, tehát nehéz egyetértésre jutni.

Abban biztosak vagyunk, hogy Surány településrész vonatkozásában ennek rendezése kulcskérdés! Nyilván nem reális, hogy rövid idő alatt renováljuk a településrész útjainak jelentős részét, ugyanakkor megkérdőjelezzük azt a gyakorlatot, hogy az elmúlt 25 évben nem történt érdemi előrelépés ezen a területen. Hisszük, hogy az utak gondozásában a lakosságnak is kulcsszerepe van. Programunkban építünk a közösség már bizonyított erejére is.

Ötleteink

• „Utcalottó”-nyilvános útfelújítási sorsolás
  • Lokális vélemények-helyi szavazás a szilárd burkolatról
  • Érdekérvényesítés (lobbizás, pályázás, a befolyt adóval való felelős gazdálkodás)