Turizmus

„Tartsuk mederben a Turizmust!”

A növekvő turizmus számos nagyvárosban okoz problémát a helyiek életében. Nem kell messze mennünk: a szentendrei korzón, a Leányfalui strandon  vagy akár a Kisoroszi szigetcsúcson a turizmus fokozódása miatt a település lakói pont azokat a lehetőségeket veszítették el, amelyek egykor pihenésüket, kikapcsolódásukat illetve zökkenőmentes mindennapjaikat biztosították. Amennyiben az érem másik oldalát nézzük, a turizmus jelentős bevételt, fejlesztési forrásokat és hírnevet biztosít az említett települések számára. Az ilyen településeken pl. kimagaslók az ingatlanárak, a kiadott szobák pedig komoly egyéni bevételt jelentenek.

Mondhatjuk: ez a veszély minket nem fenyeget! Nincsenek olyan látnivalóink, kiépített strandjaink stb., amely a turisták számára érdekesek lehetnek. Ez igaz, ugyanakkor ez a helyzet nem állandó. Amennyiben elérhetőségünk változik (bicikliút, hidak stb.), úgy Pócsmegyer-Surány könnyen szerethető célpont, vagy állomás lesz.

Véleményünk szerint nem az a kérdés hogy legyen vagy ne legyen turizmus, mert ezt kevésbé tudjuk befolyásolni. Feladatunk, hogy irányítsuk és fordítsuk saját javunkra ezt a lehetőséget.

Ötleteink

• Falusi szálláshely