Dr. Szilvágyi Gábor

Független képviselőjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

1984-ben Budapesten születtem. Gyermekkoromban sokat kirándultam a Szentendrei-szigeten többek között érintve Surányt is mivel nagyszüleimnek Felsőgödön van egy nyaralójuk.

Már fiatalkoromban elvarázsolt a sziget zöld vadregényes bája. Pár évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a szigeten veszünk egy házat, így lett Surány az otthonunk.

2008-ban az ELTE-n végeztem vegyészként majd később doktori fokozatot (PhD) szereztem a szerves kémia területén. Hosszabb ideig kutatóként dolgoztam akadémiai környezetben ezalatt néhány európai egyetem ösztöndíjas kutatója is voltam.

Jelenleg egy kutatással és fejlesztéssel foglalkozó magyar cégnél dolgozom kutatási igazgatóként. Tapasztalatokkal rendelkezem a projektvezetés, pályázatírás és a people management terén. Az elmúlt időszakban számos kulcskérdést tanulmányoztam a település jövőbeni fejlődését illetően: helyi és kerti komposztálás, biológiai szúnyoggyérítés, korszerű csapadékvíz elvezetés, „okosfalu” program, valamint fenntartható helyi és helyközi közlekedés.

A települések élhetőségét döntően befolyásolja az, hogy mennyire biztosít számunkra szabad mozgást és ad lehetőséget arra, hogy ügyeinket intézzük. A helyközi közlekedés megfelelő ütemezésén túl, nagy szükség volna helyi közlekedés megszervezésére, akár a közeli településekkel közösen. Ezenfelül kiemelt jelentőségű a településünk közlekedésbiztonságának fejlesztése is amit nap mint nap tapasztalok, hiszen kerékpárral közlekedem.

Nyitott vagyok minden olyan kezdeményezésre, amely a racionális fejlődést szolgálja a helyi értékek megőrzése mellett. Fontosnak tartom az Európai Uniótól érkező pályázati lehetőségek jövőbemutató felhasználását olyan céllal, hogy a településünk hosszútávon önfenntartóvá váljon. Az ehhez szükséges feltételek megteremtését nagyon sürgeti az idő!

Célom, hogy képviselőként – a PS2.0 csapat tagjaként – a településen élők és nyaralók érdekeit képviseljem. Hiszek a konstruktív párbeszédben a közösség építő erejében. Nem vagyok és soha nem is voltam politikai párt tagja.

2019. augusztus 24.

Dr. Szilvágyi Gábor