Rónaháty Zsófia

Független képviselőjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

Környezetmérnök, habilitációs kutyakiképző

Egyetemi éveim után a szakmában helyezkedtem el, majd lehetőségem volt más területeket is megismerni igen széles érdeklődési körömnek megfelelően. Dolgoztam Ausztráliában és Svájcban, majd tapasztalataimat összegyűjtve újult erővel tértem vissza gyermekkorom paradicsomába, Surányba.

Surány mindig is a kedvenc helyem volt a világban, ezért 20-25 éve kísérem figyelemmel fejlődését, változásait. Örömmel tapasztaltam, hogy a község fejlődését szolgáló civil kezdeményezések az utóbbi években megszaporodtak. Magam is örömest veszek részt hasonló megmozdulásokban.

Terveim között szerepel a településrendezési terv átvizsgálása, és anyagi lehetőségünkhöz mérten, valamint munkaerő kapacitásunknak megfelelően a település működésének fenntarthatósági és hatékonysági szempontok szerint történő újra tervezése. A megújuló erőforrások lehetőségeinek számbavételével, a zöld területek fejlesztésével, Pócsmegyer adottságainak kihasználásával, a közösség összekovácsolásával az elkövetkezendő években a költségvetés szűkössége mellett is számos fejlesztés megvalósítható. Ezt hívják környezetgazdálkodásnak, mely a természet alaptörvényei szerint, és nem azzal szemben gazdálkodik a rendelkezésre álló erőforrásokkal.

A jövőt minden tekintetben az összefogásban és az erőforrások észszerű és fenntartható használatában látom. Az állatvédelem és a „kutyás” kultúra fejlesztése is terveim közé tartozik. A PS2.0 csoport tagjaként úgy gondolom minden lehetőségem adott lesz, hogy legjobb tudásom szerint képviseljem az itt lakók és nyaralók érdekeit.

A jelenlegi helyzet Pócsmegyer-Surányban sokféle lehetőséget tartogat magában. Nem mindegy, hogy melyik irányba indulunk. Összességében nézve úgy gondolom, hogy a jelenlegitől eltérő, a környezetre és az emberekre jobban odafigyelő vezetésre lenne szükség. Ha megtisztelnek szavazatukkal, ezt is fogom képviselni.

2019. augusztus 24.

Rónaháty Zsófia