Kultúra

„Község – Közösség”

Településünk jelenleg tipikus „alvóváros” képét mutatja. Októbertől májusig kimondottan nehéz összefutni ismerősökkel, kicsit beszélgetni a dolgainkról, kulturált körülmények között meginni egy pohár bort.

Gyönyörű, nyugodt környezetben élünk, amelyhez – véleményünk szerint – továbbra is érdemes ragaszkodni. Pont ezért fontos, hogy találjunk olyan rendszeres és alkalmi programokat amelyek helyben adnak lehetőséget kikapcsolódásra, elég inspirálók ahhoz, hogy kimozdítsanak minket a fotelből, ráadásul nem zavarnak másokat a pihenésben.

A környezet hangulata, különlegesség miatt számos művész választotta Pócsmegyer-Surányt otthonaként. Amennyiben jól használjuk ezt a lehetőséget, kiállítások, klubkoncertek, alkotóműhelyek valósulhatnak meg, biztosítva a hétköznapok és hétvégék programjainak egy részét.

Bár a település mérete – földrajzi értelemben – jelentős, nem rendelkezünk szerethető közösségi terekkel. Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a lakosság igényeinek figyelembevételével kialakításra kerüljenek olyan területek, átalakításra szánt épületek, ahol az egyes programtípusok minőségben megvalósíthatók, figyelembevéve a pihenni vágyók igényeit is.

Ötleteink

• Pázsit tó – központi tér