Közlekedés

„Biztonságosan, gyorsan, kiszámíthatóan!”

A települések élhetőségét döntően befolyásolja, hogy mennyire biztosít számunkra szabad mozgást és ad lehetőséget arra, hogy ügyeinket intézzük. Pócsmegyer-Surány bár közel van a fővároshoz, a közlekedés okán  ez sokak számára leküzdhetetlen távolság.

Nem sokkal jobb a helyzet, ha Pócsmegyerről a surányi homokos strandra, vagy Surányból a pócsmegyeri tóra szeretne átbiciklizni gyermekünk vagy akár mi magunk. A két településrész közötti közlekedés életveszélyes, mindenképp használnunk kell a főutat, azon belül is az úttestet. Az adott útszakasz jelenlegi minősége, forgalmi jellemzői miatt – kiemelkedően a Nemzeti Dohánybolt környéke – nem alkalmas gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A település korosztályos összetételének vizsgálatakor feltűnő, hogy 18-25 éves korosztály hiányzik, mivel nem tudja biztosítani a napi kiszámítható bejárását amennyiben tanul, vagy dolgozik, de nincs gépjárműve. A település a nap jelentős részében nem érhető el.

Célunk, hogy a jelenlegi távolságokat érdemben csökkentsük, legyen szó a két településrész közötti átjárásról, a szomszéd települések eléréséről, illetve az élhető ingázásról.

Ötleteink

• Gyalogos járdák, utak, átkelők létesítése a forgalmas helyeken
  • Forgalom csökkentés
  • Menetrendek összehangolása
  • Belső (települési, szigeti) buszjárat
  • Bicikliutak, infrastruktúra
  • Induljon helyi járat a szigeti települések között és a településeken!