Környezetvédelem

„Egy szigetünk van!”

Napjaink egyik komoly problémája az emberiség jelentős ökológiai lábnyoma. Megoszlanak a vélemények ennek jelentőségéről: van aki pár száz évet ad az emberiségnek, van aki szerint eddig is voltak változások – majd alkalmazkodunk. A vita eldönthetetlen, viszont mindenki felelőssége, hogy a saját hatáskörében tegyen a jövőért, gyermekei és unokái jövőbeli életminőségéért.

A Szentendrei-sziget kimagasló ökológiai adottságokkal rendelkező terület. Számos emlős és több mint 100 madárfaj otthona, sőt stratégiai fontosságú vízbázis. Így nekünk ‒ Pócsmegyer-Surány településen élőknek és nyaralóknak ‒ fokozott erkölcsi kötelességünk ezt a páratlan flórát és faunát megóvni és fennmaradásukat hosszútávon még inkább biztosítani. Ezt felismerve a helyi civilszervezet a lakosok aktív bevonásával folyamatosan dolgozik a környezet megóvásán, valamint számos előremutató kezdeményezés ötletgazdái és pártolói.

Az önkormányzat részéről a hatékonyabb környezetmegóvás érdekében számos területen szükséges a szemléletváltás és korszerűsítés. Célunk, hogy szakembereink a lakosság bevonásával közösen kidolgozzanak és megvalósítsanak olyan megoldásokat, amelyek biztosítani fogják egy modern környezettudatos település működését.

Ötleteink

• Helyi és kerti komposztálás