Kökény Ákos

Független polgármesterjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

1976-ban Budapesten születtem, 3 gyermek édesapja vagyok, jelenleg egy vállalkozásban töltök be vezetői szerepet.

Első találkozásom Pócsmegyer-Suránnyal 1982-ben volt, amikor szüleim nyaralót vásároltak itt. A Dunánál eltöltött több, mint három évtized visszafordíthatatlan kötődést alakított ki bennem a település és a sziget iránt. Ez idő alatt megismertem a környék természeti adottságait, melyekről azt gondolom, hogy egyedülállóak az egész világon. Örülök, hogy gyermekeim is itt nőttek fel, mert mindig biztonságban éreztem őket a sok helyi ismerősnek, barátnak köszönhetően.

Barátommal 2012-ben indult vállalkozásunk székhelyét itt jegyeztük be, hozzájárulva a község bevételeinek növeléséhez, fejlődésének elősegítéséhez. Civilként számos dologban segítettem a településen. Egy baráti összefogásnak köszönhetően 16 évvel ezelőtt az akkori Pest Megyei Közgyűlés közreműködésével sikerült felszámolni a Surány 1-ben hosszú évek alatt felhalmozott szemetet. Ezt követően éveken keresztül ötleteimmel támogattam a jelenlegi vezetést.

Az utóbbi években mind anyagilag, mind munkámmal segítem a település arculatának megújulását és környezetvédelmének hatékony működését. Az elmúlt 1,5-2 évben rendszeres látogatója vagyok a testületi üléseknek, ahol tájékozódom a közügyekről és figyelemmel kísérem a változásokat. Így látom, hogy rengeteg lehetőség van még a településben.

Úgy gondolom, hogy a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a lakóhelyünk két része közötti együttműködés. Szeretném, hogy létrejöjjön egy igazi közösség, ahol az emberek részt vállalnak a döntésekben. Fontosnak tartom a hosszútávú tervezést, a kiszámíthatóságot és a pénzügyi stabilitást. Céljaim között szerepel az itt élők igényeinek felmérése, az önkormányzati kommunikáció fejlesztése, a lakosság folyamatos tájékoztatása, a gazdasági szemlélet alkalmazása, a közösségi közlekedés fejlesztése, a szigeti önkormányzatokkal való szorosabb együttműködés, ezzel egy mindenki számára élhetőbb település létrehozása.

Amennyiben Ön is hasonlóan gondol a jövőre, kérem, hogy október 13-án támogassa szavazatával a PS2.0 csapat jelöltjeit.

2019. augusztus 24.

Kökény Ákos