Kocsis Marianna

Kocsis Marianna

Független képviselőjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

1964-ben születtem Budapesten. Rendszerszervezőként számos területen kipróbáltam magam, a közigazgatástól az oktatásig, míg végül a magánegészségügy lett a szakterületem.

1984-ben jutottam el először Surányba, amely rögtön beszippantott, elbűvölt.

Itt nőttek fel a lányaim, Surány a második otthonunk lett. Együtt vártuk a tavaszt, hogy végre kinyithassuk a házat, megnyithassuk a szezont. Az évtizedek alatt mit sem változott a Sziget iránt érzett szeretetem.

Örömmel veszek részt munkámmal a helyi civil kezdeményezésekben. Szépítjük, vigyázzuk környezetünket. Mindeközben értékes barátságok, emberi kapcsolatok születnek. Számíthatunk egymásra.

Érdeklődve figyeltem, követtem a település változását, átalakulását. Az utóbbi években több önkormányzati testületi ülésen vettem részt, és úgy látom, hogy sok minden nem úgy történik, ahogy egy ilyen kivételes adottságokkal megáldott kistelepülésen történnie kellene.

Számomra fontos a fejlődés – az egyensúly és az értékek megőrzése mellett. Találja meg minden korosztály a helyét, legyenek közösségi helyek, amelyek bárhonnan kényelmesen és biztonságosan elérhetők.

Környezetünk óvása, az élet tisztelete – legyen az ember, állat vagy növény – a tiszta levegő és víz, mind-mind a jövőnk záloga. Pócsmegyer-Surány egy olyan hely, ahol együtt bebizonyíthatjuk, hogyan lehet egy települést környezettudatosan működtetni, felvirágoztatni.

Képviselőként az itt élők – állandó lakosok, nyaralók – érdekeit szeretném képviselni. Együtt gondolkozni, tervezni, megvalósítani. Mindezt egy nyitott, átláthatóan működő, gondosan gazdálkodó, az itt élők véleményét figyelembe vevő önkormányzattal.

Nem vagyok és soha nem voltam politikai párt tagja.

Biztos vagyok benne, hogy élettapasztalatom és szemléletmódom segítségére lehet a Pócsmegyer-Surányban élőknek abban, hogy felépíthessünk egy olyan önkormányzatot, amely egyaránt dolgozik az itt élőkért és itt nyaralókért is.

2019. augusztus 24.

Kocsis Marianna