Horváth András

Független képviselőjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

47 éves, négygyermekes apa, vállalkozó.

Óbuda egy eldugott, falusias szegletében születtem, majd a mindent felfaló betonrengeteg elől húzódtam egyre távolabb. Végül őseink két generációval korábban elhagyott szülőföldjére, a fiatalkori nyaralások, eperföldi munkák színterére: a Szigetre tértünk vissza, elfoglalva a család régi nyaralóját a monostor-surányi határban, amitől nem messze, a Fácánoson építem új házunk.

Gyerekkorom óta sportolok. Serdülőkoromig atletizáltam, de egy sérülést követően átnyergeltem kerékpárra, ami mellé túravezető képesítést szereztem. Családi hagyományt követve sportlövész, vadász vagyok. Vállalkozásomban különleges testi adottságokhoz vagy speciális felhasználásra építek egyedi kerékpárvázakat, állítok össze komplett gépeket.

Két évtizedet töltöttem az építőiparban, illetve annak egy speciális területéhez kapcsolódóan a környezetvédelem és bányászat ágazataiban.

Fémipari, mezőgazdasági és kereskedelmi végzettségekkel is rendelkezem, otthonosan mozgok mindenfajta föld-, építő- és erdészeti munkagép, jármű és szerszámgépek között, sokra kezelői jogosultságom van.

Úgy gondolom, a csapat elméleti ismereteit és szakmai tudását többirányú műszaki és kivitelezői tapasztalatommal kiegészítve gyorsabb, hatékonyabb, környezetkímélő és olcsóbb településgazdálkodást fogunk folytatni. Meglevő tartalékainkkal és kiépítendő saját kapacitásunkkal is megoldhatók azok a gondok, amelyek fennállnak, nem indokolt túlzott mértékben igénybe venni külső forrásokat, amikkel az utánunk jövőkre csak terheket pakolunk és további problémákat generálunk.

Lakóhelytől, kortól, nemtől és származástól függetlenül van az itt élőkben annyi lokálpatriotizmus, akarat és tudás, amivel ha összefogunk, a magunk erejéből is könnyedén felvirágoztathatjuk a Szigetet!

2019. augusztus 24.

Horváth András