Bíró József

Független képviselőjelölt, a PS2.0 csapat tagja.

Eddigi 69 évemből 46-ot töltöttem Pesten és a többit Surányban.

Családi vállalkozásokat működtetek, így naponta bejárok dolgozni Budapestre a kisállat kereskedésünkbe, vagy gyermekintézmények részére szállítok megrendelt eszközöket.

Az utóbbi időben régi varrógépeket újíttatok fel, és juttatok el Afrika szegény területeire. Így az ottaniak szerény munkalehetőséghez jutnak, eltartják családjukat és nem indulnak el új hazát keresni. Hiszem, hogy jó ötletekkel, kitartó munkával helyben is lehet kiemelkedő eredményeket elérni.

A PS2.0 csapatban olyan emberekkel találkoztam, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak. Ez a csapat felismerte azokat a területeket, amelyek Pócsmegyer-Surány jövője szempontjából kulcsfontosságúak, és leginkább befolyásolják az itt lakók hétköznapi közérzetét. Választási sikerünk esetén még hatékonyabban tudunk tenni a jó dolgok megőrzéséért (remek környezet, jó levegő, közösségi csoportok), és képesek leszünk változtatni azokon, amelyek megnehezítik itt lakók életét (pazarlás a helyi működésben, napi ügyintézés, közlekedés.)

Kiemelt ügyem a közlekedés jobbítása, hiszen fiatalok és idősebbek százai érzik pazarlásnak a körülményes utazásból adódó órákat. Szervezéssel, egyeztetéssel, a közösség bevonása alapján születő célzott beruházásokkal el fogjuk érni, hogy több idő jusson a családra, közösségre, programokra.

Fontosnak tartom, hogy gyermekeink, unokáink részére olyan környezetet hagyjunk örökül, amelyet mi szerettünk volna kapni.

2019. augusztus 24.

Bíró József