Gazdálkodó Önkormányzat 3. rész

A cikk első részét itt olvashatja el.
A cikk második részét itt olvashatja el.

Végezetül nézzünk egy igazán nagy horderejű projektet, illetve néhány szabadidős és sport jellegű tervet.

Klimapark

A Klimapark az elkövetkező évek egyik legjelentősebb beruházásának helyszíne lehet, amennyiben a terveinkben szereplő Idősek otthona megvalósul. Egy ilyen beruházás Pócsmegyer-Surány pénzügyi fejlődésen túl, bevételeket, munkahelyeket hoz létre. Továbbá lehetőséget teremt a helyi termelők összekapcsolására az intézménnyel. Ezzel párhuzamosan a gyermekétkeztetési ellátás is stabilan megoldódna úgy, hogy közben a tónál lévő étterem felszabadulna és szabadon használhatóvá válna.

A jelenlegi Klimapark távolról
Az idősek otthon épületének egy elképzelése
A Klimapark jelenlegi állapot felülnézetből
A Klimapark a Tó menti erdős sávval a majdani kempingek adna helyet, alul az általunk megvalósításra váró idősek otthona erdősítéssel kiegészítve
Egy ilyen beruházás, rengeteg munkával, előkészítéssel jár, de a PS2.0 szakembereinek köszönhetően a jövőben elindulhat a projekt megszervezése, amennyiben a közösség felhatalmazást ad hozzá.

A PS2.0 csapat fontosnak tartja a helyi sportélet fellendítését. Ez egyfelől lehetőséget teremt az itt élők tartalmas kikapcsolódásra, az egészséges életmódra, másfelől munkahelyteremtő szerepe sem elhanyagolható.

Lovaglás, Lovasverseny

A sziget számos lovardának ad helyet, így számunkra egyértelmű a lovas sport magasabb szintű megismertetése akár egy Pócsmegyeri lovasverseny keretében.

Atlétika versenyek

A sziget adottságai maximálisan alkalmasak egy Terepfutó vagy Triatlon verseny megrendezésére.

Küzdősport versenyek (PRK)

A PRK nagytermének melegburkolása lehetővé tenné küzdősport versenyek rendezését.

Hajómodell verseny

A szigeti repülőmodell pálya után Pócsmegyer-Surány adhatna helyet egy Szigeti hajómodell versenynek a Pázsit tavon.

A cikksorozatban felvázoltak nagy része természetesen hosszabb távon megvalósítható tervek.

A PS2.0 csapata egy olyan településen szeretne élni, ahol az önkormányzat kreatív módon teremti meg a közjó feltételeit. Egy olyan polgármester vezetésével, aki a közösség érdekeit tartja szem előtt, él a lehetőségekkel, és az egyedi problémákra a településre szabott egyedi megoldásokkal válaszol.

Kökény Ákos

Képek illusztrációk, forrása az internet.