Gazdálkodó Önkormányzat 2. rész

A cikk első részét itt olvashatja el.

Nézzünk néhány további tervet, ötletet, miket is szeretnénk megvalósítani.

Pázsit tó

Az elmúlt 30 évben rengeteg próbálkozás volt a Pázsit tó felvirágoztatására, de jellemzően néhány év leforgása alatt mindenkinek elment a kedve az egésztől. Voltak, akik horgásztavat képzeltek el és voltak, akik a fürdőzőkre építették a vállalkozásukat, több kevesebb sikerrel. Az biztos, hogy olykor a dunavirág életű vállalkozások eltűnését sokszor a drága jegyárak, a szolgáltatások, fejlesztések és programok hiánya okozta.

A 21. században csak egy vízfelület már nem minden esetben kelti fel az emberek figyelmét. Ezért olyan fejlesztéseket kell létrehozni, amik az emberek szórakozását és az aktív pihenést egyszerre segíti, mindezt a megfelelő szolgáltatásokkal összekapcsolva. Ne gondolja senki, hogy turistaparadicsomot akarunk csinálni Pócsmegyer-Surányból. Erről szó sincs! De szeretnénk, ha a tóban lévő lehetőséget a hasznunkra fordítanánk és nem csak problémaként tekintenénk rá. Az alábbi képek azokat a lehetőségeket mutatják be, amivel egy különlegesebb területté varázsolhatnánk a tavat.

Kezdetnek egy csúszda is elég, hogy a gyerekek vidámabban térjenek haza az egésznapos fürdőzésből

Vagy a tó partján egy fákkal tűzdelt kis terület létrehozása,  hogy legyen kemping, ahol a gyerekek sátorozhatnak, a családok és baráti társaságok jól érezhetik magukat.

Néhány vizijáték az aktív pihenésért.

Az ehhez hasonló miniprojekteket a PS2.0 zöldfelület fejlesztései között tervezzük megvalósítani!

Esetleg egy hangulatos kis épület a vízen. Ez az a hangulatelem, amit valószínűleg sokan elképzeltünk már a nyári estéken. egy vacsora, egy baráti sörözés, egy kártyaparti a tücsökciripelés közben.

Surányi közösségi tér (Hajós Alfréd park)

Surányban kevés fejlesztési terület van, azért mégis érdemes lenne kiemelni az Alsó strand környékén lévő gátakkal határolt Y teret. Ezt a teret a „Köszi Önkéntes” csapat fedezte fel, mint fejlesztési terület, de pénzügyi nehézségek miatt nem tudta megvalósítani az oda álmodott közösségi teret. Ezen szeretne a PS2.0 csapat változtatni, és támogatásunkkal hozzájárulni és kibővíteni az eredeti projektet egy szociális épülettel, amit a helyi strandolók és a turisták is használhatnának.

A jövő gyermekeinek egy ideális közösségi tere lehetne, ami további fejlesztéssel a település meghatározó részévé válna.

Folyt. köv.

Kökény Ákos

Képek illusztrációk, forrása az internet.